Čekankový sirup je přírodní sladidlo, které má nízký glykemický index a bylo prokázáno, že udržuje nízkou hladinu krevního cukru.
• Sirup je extrahován z kořene čekanky a pyšní mimořádným obsahem vlákniny (inulin), která je prospěšná celému našemu trávicímu systému. Má sladivost a barvu téměř totožnou s medem a také podobnou konzistenci.
• Složení: Extrakt z kořene čekanky 100%.
• Původ: Belgie
• Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.
• Hmotnost: 500 ml
>>> Čekankový sirup - unikátní alternativa rafinovaného cukru
Čekankový sirup je vyráběn z vlákniny kořene čekanky. Právě vláknina a poměrně vysoká sladivost je skvělá alterntiva k běžnému rafinovanému cukru. Sirup z čekanky obsahuje až o 95% méně cukru a polovinu méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly.
>>> Nízký glykemický index, vysoká sladivost. Vhodné i pro diabetiky
Čekankový sirup má velmi nízký glykemický index (5). To znamená, že nezvyšuje hladinu cukru tak výrazně jako cukr nebo jiná sladidla. Právě proto je čekankový sirup vhodný i pro diabetiky.
>>> Vysoká sladivost a bohatý zdroj vlákniny
• Kromě náhrady za cukr můžete čekankový sirup použít, pokud se potýkáte s trávicími problémy. Má totiž dobrý vliv na tvorbu žaludečních šťáv. Sirup je vhodné sladidlo zejména pro ty, kteří pociťují potíže s trávením a zároveň hledají náhradu za běžný cukr.